Sevgili öğrenciler,

Covid-19 salgını (pandemi) nedeni ile, 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yüz yüze yapılması planlanan bahar yarıyıl sonu sınavı 08-13 Haziran 2020 tarihlerinde online (çevrimiçi) olarak yapılması kararlaştırılmıştır.

Online sınavlara katılabilmeniz için internet bağlantısı olan bilgisayarınız/tabletiniz/cep telefonunuzdan sisteme giriş yapmanız gerekmektedir.

Sınav sistemimize http://ue.atauni.edu.tr adresini kullanarak doğrudan erişebilirsiniz. Öğrencilerimizin anılan tarih aralığında, hangi gün hangi derslerin sınavına girebileceklerini gösteren detaylı sınav programı aşağıda yer almaktadır.

Her bir ders için 20 sorudan oluşan sınavın oturum süresi 30 dakikadır. Sınav ekranında yer alan sayaçtan kalan sınav sürenizi takip edebilirsiniz. Sınavı başlattıktan sonra 30 dakikalık süreniz başlar ve herhangi bir nedenden dolayı sınavdan çıksanız dahi 30 dakikalık sınav süresi azalmaya devam eder. Bu süre içerisinde “SINAVI BİTİR” butonuna tıklamazsanız 30 dakika tamamlandığında seçili cevaplarınız sisteme otomatik olarak gönderilir ve sınav oturumunuz sonlandırılır. “Önceki” ve “Sonraki” butonlarını kullanarak sorular arasında geçiş yapabilirsiniz.

Kur’an-ı Kerim sınavlarınız gruplar halinde yapılacak olup gruplarınız ile ilgili bilgilendirme sms ile yapılacak ve Portal sayfanızda yer alacaktır. Her öğrenci grubu için tanımlanan gün ve saatte sınava katılmak zorundadır. Söz konusu sınav için bilgisayarınız/tabletiniz/cep telefonunuzun kamera ve mikrofon donanımlarının var ve çalışabilir olduğundan emin olarak katılım gerçekleştirilmelidir.

Sınavlara belirtilen saat dilimleri aralığında, herhangi bir anda başlayabilirsiniz. Oturum süresi (30 dakika) içerisinde herhangi bir problem ile karşılaşmanız durumunda (elektrik/ internet kesintisi, tarayıcının kapanması vb. ), oturum süresi bitmeden aynı sınavın oturumuna tekrar girerek kalan sürenizi kullanabilirsiniz. Ancak 30 dakikadan sonra veya “SINAVI BİTİR” butonuna tıkladığınızda sınavınız tamamlanmış olur ve sınava tekrar giremezsiniz.

Sınav sorularının herhangi bir şekilde kopyalanması ve paylaşılması suç teşkil ettiğinden, cezai sorumluluğu bulunmaktadır. Etik ihlalde bulunduğu tespit edilen öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

İlahiyat Lisans Tamamlama Programı Yarıyıl Sonu(Final)  SınavTakvim için tıklayınız.

Sınavlarla ilgili soru ve sorunlarınız için bize aşağıdaki iletişim numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.