Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Atauzem

ATAUZEM ailesi olarak “Engelleri Birlikte Aşıyoruz…”

3yıl
2K

Erişilebilirlik kurallarına uygun olarak tasarladığımız web sayfası aracılığıyla öğrencilerimize akademik, teknik ve idari destek sağlıyoruz.

Öğrencilerimizin ders materyalleri, online sınavlar, etkinlikler ve destek hizmetlerine erişimlerini engelli öğrencilerimizin kullandığı yardımcı yazılımlara uygun, erişilebilir bir Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden sağlıyoruz.

Ders materyallerimizi yazı, resim, ses ve video gibi çoklu ortam unsurlarıyla zenginleştirerek bireysel öğrenme ve erişim ihtiyaçlarına uygun seçenekler sunuyoruz. 

Yüz yüze ve online olarak yürütülen sınav süreçlerimizin engelli öğrencilerimize özel uygulamalarla (sesli soru, soru boyutlandırma, okuyucu/işaretleyici personel desteği, ek süre ve mekan düzenlemeleri) erişilebilir olmasını sağlıyoruz. 

Engelli öğrencilerimize talep etmeleri halinde ders çalışma süreçlerinde birbirlerini desteklemeleri amacı ile kurgulanan ders partnerliği uygulaması sunuyoruz.

Engelli öğrencilerimize yönelik hizmetlerimizi kendilerinden aldığımız Akademik Uyarlama Mektupları ve birebir görüşmeler doğrultusunda günden güne yeniliyor ve artırıyoruz. 

Hizmetlerimize yönelik detaylı bilgilere erişmek için “Engelsiz ATAUZEM” sayfamızı inceleyebilirsiniz.

 

YARDIM