Türkçe Eğitimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Başvuru ve Öğrenci Alımı

Programa başvurmak için;

• Öğretmenlik programları mezunları veya diğer programlardan mezun olup Pedagojik formasyon sertifikasına sahip olmak.
  • Programa başvuruda ALES şartı aranmaz.
  • Program ücretini 2 taksitte ödeyebilirsiniz.

Kesin kayıt için;

• Bankaya 1. taksitin yatırılmış olması.

Eğitim Bilimler Enstitüsü bünyesinde yürütülen uzaktan eğitim tezsiz yüksek lisans programlarına ait program ücretini 2 taksitte ödeme imkanı sunmaktadır.Program ücretleri için TIKLAYINIZ.

TÜRKÇE EĞİTİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DERSLERİ

• Dersler internet üzerinden yürütülmektedir.
  • Devam zorunluluğu gerektirmeyen canlı ders uygulamalarını içermektedir.
  • Bireysel öğrenme formatında hazırlanmış içerikler (video, sunum, ünite) bulunmaktadır.
  • Vize sınavları online, final ve bütünleme sınavları yüz yüze yapılmaktadır.
  • 10 farklı ilde yüz yüze sınav imkanı vardır. ( Final yapılan illerimiz ; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Kayseri, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Ordu. Bütünleme yapılan illerimiz; Erzurum, Ankara, İstanbul )

Atatürk Üniversitesi Türkçe Eğitimi I. Yarıyıl
D.Kod Ders Adı Öğretim Elemanı T/U/K AKTS Ders Yönetimi
TEU-501  Eğitimde Araştırma Yöntemleri  Prof. Dr. Oğuzhan SEVİM 3/0/3 3 Uzaktan Eğitim
TEU-503 Türk Dili Tarihi Prof. Dr. Osman MERT 3/0/3 3 Uzaktan Eğitim
TEU-505 Çocuklar İçin Edebiyat Eğitimi Prof. Dr. Lokman TURAN 3/0/3 3 Uzaktan Eğitim
TEU-507 Akademik Yazma Doç. Dr. Abdulkadir KIRBAŞ 3/0/3 3 Uzaktan Eğitim
TEU-509 Yabancılara Türkçe Öğretimi Metodolojisi Doç. Dr. Sıddık BAKIR 3/0/3 3 Uzaktan Eğitim
Toplam   15/0/15 15

Atatürk Üniversitesi Türkçe Eğitimi II. Yarıyıl
D.Kod Ders Adı Öğretim Elemanı T/U/K AKTS Ders Yönetimi
TEU-510  Türkçe Öğretiminin Dilbilimsel Temelleri I Prof. Dr. Muhsine BÖREKÇİ 3/0/3 3 Uzaktan Eğitim
TEU-512 Türkçe Eğitiminde Çoklu Ortam Uygulamaları Prof. Dr. Oğuzhan SEVİM 3/0/3 3 Uzaktan Eğitim
TEU-514 Edebi Sanatların Öğretimi Prof. Dr. Lokman TURAN 3/0/3 3 Uzaktan Eğitim
TEU-516 Uygulamalı Yaratıcı Yazma Yöntemleri Dr. Öğr. Üyesi Tacettin ŞİMŞEK 3/0/3 3 Uzaktan Eğitim
TEU-518 Türkçe Eğitiminde Metin Dilbilimsel
Uygulamalar
Dr. Öğr. Üyesi Zeynep CİN
ŞEKER
3/0/3 3 Uzaktan Eğitim
Toplam   15/0/15 15

TÜRKÇE EĞİTİMİ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS SINAVLARI

•    Tezsiz yüksek lisans programlarında başarı (geçme) notu, 100 puan üzerinden 65 puandır.

•    Ders başarı notunun hesaplanmasında; vize sınavının (ara sınavın) ortalamaya etkisi  %20 iken Final (yılsonu) ile Bütünleme sınavının ortalamaya etkisi %80'dir.
•    Vize sınavları (ara sınavlar) online, final (yıl sonu) ve bütünleme sınavları yüz yüze yapılmaktadır.
•    Final (yılsonu) sınavlarımız 10 farklı ilde yüz yüze yapılmaktadır. İllerimiz;  Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Kayseri, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul, İzmir, Ordu.
•    Bütünleme sınavlarımız ise 3 farklı ilde yüz yüze yapılmaktadır. İllerimiz; İstanbul, Ankara, Erzurum.

Türkçe Eğitimi TYL Canlı Ders Programına ulaşmak için tıklayınız.

Program Koordinatörü

Prof. Dr. Osman MERT

E-Mail: omert@atauni.edu.tr

Web adresi için TIKLAYINIZ.

Program Sorumlusu

Serkan TUTAL

E-Mail: serkantutal1453@gmail.com

İletişim:0442 231 5648

ÖĞRETİM ÜYELERİ İLETİŞİM BİLGİLERİ

TEU-501       Eğitimde Araştırma Yöntemleri Prof. Dr. Oğuzhan SEVİM
TEU-503 Türk Dili Tarihi Prof. Dr. Osman MERT
TEU-505   Çocuklar İçin Edebiyat Eğitimi    Prof. Dr. Lokman TURAN
TEU-507 Akademik Yazma Doç. Dr. Abdulkadir KIRBAŞ
TEU-509     Yabancılara Türkçe Öğretimi Metodolojisi Doç. Dr. Sıddık BAKIR
  Türkçe Öğretiminin Dilbilimsel Temelleri Prof.Dr. Muhsine BÖREKÇİ
  Uygulamalı Yaratıcı Yazma Yöntemleri Dr. Öğr. Üyesi Tacettin ŞİMŞEK
  Türkçede Görevli Elemanlar ve İşlevleri Prof. Dr. Osman MERT
  Türkçe Eğitiminde Okuma Kültürü Dr. Öğr. Üyesi Zeynep CİN ŞEKER
  Edebi Sanatların Öğretimi Prof. Dr. Lokman TURAN

• Derslerini (10 adet ders toplam 30 kredi) ve dönem projesini bitiren öğrenci, dönem projesi ve akademik taahhüt dilekçesi ile birlikte OBS lisansüstü etkinlikler bölümüne yükler.
  • Değerlendirme formu danışman tarafından yüklenir ve dönem projesi danışman tarafından onaylanır.
  • Öğrenci OBS üzerinden mezuniyet işlemini başlatır.
  • Danışmanı onaylar ve Eğitim Bilimleri Ensitüsü tarafından onaylandıktan sonra diploma hazırlanır.

Akademik Taahhüt Dilekçesine ulaşmak için TIKLAYINIZ.

YARDIM